ANNONCE

Realkreditrådet: Laveste udlånsaktivitet i 15 år

19. januar 2012 09:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Realkreditrådet: Laveste udlånsaktivitet i 15 år
Billede mangler

I 2007 da boligmarkedet var i topform og realkreditsektorens nettoudlån toppede, blev der udlånt 171,8 milliarder kroner. Det er milevidt fra sidste års nettoudlån på 42,5 milliarder kroner.
 
”Boligmarkedet har i 2011 været præget af få handler, faldende priser og økonomisk usikkerhed. Det har gjort låntagerne tilbageholdne og medført færre ejerskiftelån og tillægslån,” fortsætter Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og fortsætter:
 
”Gældskrisen og udsigten til en lavere økonomisk vækst end tidligere forventet har ført til faldende renter i løbet af efteråret. De lave korte renter har fået mange låntagere til at vælge rentetilpasningslån i 4. kvartal 2011. I begyndelsen af 2012 er der blevet mulighed for at optage et 30-årigt fastforrentet lån med en kuponrente på 3,5 pct. Det kan øge interessen for fastforrentede lån igen,” siger Ane Arnth Jensen.
 
Af det samlede boligudlån på godt 1.400 mia.kr. er 32 pct. fastforrentet, mens 15 pct. er variabelt forrentet med rentebeskyttelse i form af et loft. Rentetilpasningslånene udgør 53 pct. af det samlede boligudlån hos realkreditinstitutterne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu