Rebien: Vi har meldt hurtigt nok ud

14. februar 2013 11:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rebien: Vi har meldt hurtigt nok ud
Billede mangler

Berlingske kunne i dag, torsdag, fortælle, hvordan Novo Nordisk allerede i foråret 2012 blev bedt om yderligere data på diabetesmedicinen Tresiba.

De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) var allerede da bekymrede for de hjertekar-risici, som søndag aften fik FDA til at udbede sig yderligere studier af de risici fra Novo Nordisk.

Bagsværd-virksomheden meddelte ikke aktiemarkedet om FDAs bekymringer, og det har mødt kritik fra Novo-analytikere i Deutsche Bank og Alm. Brand Bank. Topchef i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, mener dog, at selskabet har gjort alt, hvad det burde gøre.

“Jeg mener selvfølgelig, at vi har meldt hurtig nok ud. Der vil altid være en bagklogsskabens-klare-lys-analyse af, hvordan man måske skulle have gjort, men jeg mener, at vi helt klart har fulgt vores oplysningsforpligtigelser,” siger han til Berlingske Business.

De nye studier, som Novo Nordisk skal gennemføre, vil sandsynligvis udskyde Tresiba-lanceringen i USA med flere år, og det reagerede aktiemarkedet prompte på i mandags, hvor Novo Nordisk faldt med 13 procent og tabte 79 milliarder kroner af sin børsværdi.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu