Rebild-far anker dom og erklærer sig uskyldig

29. marts 2012 16:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rebild-far anker dom og erklærer sig uskyldig
Billede mangler

Den 56-årige mand, der er i dag er blevet dømt i Rebild-sagen har anket sin dom.
Det fortæller hans forsvarsadvokat.
“Han anker dommen med påstand om frifindelse. Han fik den værst tænkelige dom, man kan få, nemlig forvaring, som jo er tidsubestemt,” siger Leif Staal.
Dermed går sagen videre til landsretten.
“Det bliver stort set en gentagelse af sagen i byretten. Vi skal afhøre vidner og procedere på samme måde stort set,” siger Leif Staal til Newspaq.
Faren i Rebild-sagen er skyldig i seksuelt misbrug af ni børn, slår retten fast. Han skal låses inde, indtil han ikke er til fare for andre.
I en periode på 16 år har den 56-årige far fra Rebild misbrugt ni børn, og han dømmes til forvaring på ubestemt tid.
Samtidig skal han betale de forurettede børn i alt 915.000 kroner i erstatning, og han må ikke have børn i sit hjem fremover, slår Retten i Aalborg fast.
Forvaring er lovens strengeste straf, og den bruges over for personer, der er særligt farlige for andre, fordi de har begået grov personfarlig kriminalitet såsom drab, røveri eller alvorlige sædelighedsforbrydelser.
Syv af børnene er hans egne, og deres vidneforklaringer går på, at han blandt andet har tvunget sine sønner til at have sex med deres søster, samt at han flere gange har bundet børnene, når han voldtog dem.
Ved et af overgrebene har faren hejst sin datters ben op i loftet og gennemført samleje. Hun får 250.000 kroner i erstatning. Han har desuden begået både orale, vaginale og anale overgreb mod sine børn af begge køn.
I retssagen har faren nægtet sig skyldig i alle anklagepunkter og beskrevet sig selv som en kærlig far.
Det er domstolene, der afgør hvornår en dømt kan blive løsladt. Fem år efter idømmelsen af en forvaringsdom tager retten sagen op igen. Løslades den dømte ikke efter fem år, vil retten fremover vurdere sagen mindst hvert andet år.
Overgrebene er foregået rundt om i hele landet. Både i Kongerslev, Terndrup, Skørping, Hadsund, Blendstrup og Fredericia. Rebild Kommune erkendte tidligere på ugen, at de har svigtet i sagen, fordi de ikke tog henvendelser fra pædagoger og andre seriøst nok. Børnene blev derfor boende hos deres far.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu