Rebild kommune frygter flere misbrugssager

27. marts 2012 22:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rebild kommune frygter flere misbrugssager
Billede mangler

Rebild kommune har ikke været god nok til at reagere på de henvendelser, de har fået om overgrebene i Rebild-sagen.
Så klar er konklusionen i den rapport, som Ankestyrelsen har fremlagt for byrådet i aften.
“Vi havde nok forventet en hård kritik. Men det var en berettiget kritik, og vi er meget kede af, at de her børn har haft det så dårligt,” siger viceborgmester Helle Astrup til Newspaq.
Hun erkender, at der er begået fejl. Derfor skal der nu gennemføres en større undersøgelse af alle de sager, der er i gang i kommunen.
“Der er ikke nogen af os, der tør ikke lægge hovedet på blokken på, at vi ikke har nogen sager, hvor der måske er nogle ting, der ikke er i orden,” siger Helle Astrup.
Derfor vil de gerne have nogle fagfolk til at kigge de aktuelle sager igennem. Men det er vigtigt at undgå, at sager som den nuværende får lov at ske igen.
“Jeg ville jo ønske, at jeg kunne skrue knappen tilbage og sige, at det aldrig var sket, men det kan vi ikke. Men vi kan fremadrettet lave nogle tiltag, så det aldrig, aldrig sker igen,” siger Helle Astrup.
Ankestyrelses undersøgelse er kommet i aften, og hun synes, det er for tidligt at afgøre, om fejlene er et udtryk for, at der er mere generelle problemer med kommunens faglige kultur.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu