ANNONCE

Redaktør fyret for Putin-kritisk billede

14. december 2011 12:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Redaktør fyret for Putin-kritisk billede
Billede mangler

En russisk redaktør har fået ørerne i maskinen efter at have trodset den russiske premierminister Vladimir Putin.
Maxim Kovalsky, redaktør af det respekterede magasin Kommersant-Vlast, er blevet fyret af magasinets ejer, milliardæren Alisher Usmanov. Det er han efter, at have bragt et billede af en stemmeseddel med påskriften “Putin, fuck off”. Billedet var ledsaget af teksten “En korrekt udfyldt stemmeseddel: kendt ugyldig.”
Det skriver Financial Times.
Usmanov mener, at trykningen af billedet “grænsede til smålig hooliganisme”, og har derfor smidt Kovalsky på porten. Ifølge avisens oplysninger havde redaktøren overvejet trykningen af billedet nøje, og han fortryder ikke sit valg.
Den tidligere redaktør af Financial Times’ russiske søsteravis, Vedomosti, Leonid Bershidsky, støtter sin redaktør-kollega.
“Kovalsky ønskede at udtrykke sin pointe på en stærk måde. Det var et billede af en ægte stemmeseddel og var en afspejling af, hvad folket virkelige følte,” siger han til Financial Times.
Den 46-årige milliardær Mikhail Prokhorov, der stiller op som mod Putin til næste års præsidentvalg, har nu tilbudt at købe selskabet, der udgiver Kommersant-Vlast.
Kilde: Financial Times

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu