ANNONCE

Redder liv ved Amalienborg

1. marts 2021 20:34 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Kronprinsessen har selv været med til at vælge stedet for ny hjertestarter

Skulle ulykken være ude og en person få hjertestop i nærheden af Amalienborg, ja så kan det være, at kronprinsesse Mary kommer til undsætning og redder liv.

I hvert fald ved kronprinsessen nu, at der står en hjertestarter tæt på familiens hjem.

Mandag har kronprinsessen nemlig været med til at placere en hjertestarter, som hun har modtaget af Hjerteforeningen i forlængelse af Hjerteforeningens Landsuddeling i 2019, hvorfra alle indsamlede penge er gået til uddeling og opsætning af flere end 400 nye hjertestartere landet over.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Mange mennesker samles her

Kronprinsessen bad efter modtagelsen af hjertestarteren om, at den blev sat op et sted i København, hvor der normalt er mange mennesker, og hvor den kunne komme til gavn for flest muligt. Hjerteforeningen undersøgte derfor et muligt sted og fastlagde placeringen ved indgangen til Amaliehaven fra Amalienborg Slotsplads, hvor der normalt er mange mennesker, heriblandt turister fra ind- og udland.

I Hjerteforeningen er administrerende direktør, Anne Kaltoft, glad for, at endnu en døgntilgængelig hjertestarter fra Landsuddelingen nu kommer danskerne til gode.

– Hvert sekund tæller ved et hjertestop, og derfor er det afgørende, at der er en hjertestarter tæt på og tilgængelig døgnet rundt. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Hjerteforeningens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, har bidraget til at sikre en døgntilgængelig hjertestarter i området omkring Amalienborg og Amaliehaven, og at hun så tydeligt bakker op om vores arbejde med at udbrede kendskabet til genoplivning, siger Anne Kaltoft.

Hjertestarteren er tilgængelig i døgndrift.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu