ANNONCE

Rederier: Retssager mod pirater ligegyldige

30. januar 2012 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rederier: Retssager mod pirater ligegyldige
Billede mangler

Lige nu holder somaliske pirater otte skibe og 141 søfolk fanget.
Hvis det står til den danske regering, er det vigtigt at få piraterne foran en dommer, men ifølge Danmarks Rederiforening bør indsatsen ligge et andet sted.
“Vi synes jo allesammen, at det er vigtigt, at få dømt kriminelle, men nogen gange er vi jo nødt til at være lidt lavpraktiske og sige, at det er besværligt at sejle rundt med de her fanger,” siger vicedirektør Jan Fritz Hansen i Danmarks Rederiforening til Newspaq.
Problemet er at få de omkringliggende landes retssystemer til at tage imod piraterne.
Vicedirektøren understreger, at det er glædeligt, når det lykkes at få dømt nogen af dem, men i forhold til omkostninger, mener han ikke, at det er måden at få standset pirateriet på.
“Få dem i stedet i land, og så lad krigsskibet gøre, hvad det kan for at bekæmpe piratangreb,” forklarer Jan Fritz Hansen, der netop har giver håndslag med regeringen på en ny treårig indsats for at standse piraternes hærgen.
De danske skibe skal selv stå for vagter, mens regeringen lover at have skibe og fly i nærheden indtil 2014, skriver Børsen i dag. Det betyder, at danske rederier må slippe op mod 1,5 milliarder kroner for sikkerhed over de næste tre år.
I stedet vil regeringen blandt andet lempe på reglerne for vagternes våbentilladelser og sikre, at der er et krigsskib ud for Afrikas Horn.
Men ifølge forsvarsminister Nick Hækkerup (S) er det samtidig vigtigt at fastholde kampen for at få piraterne bag lås og slå.
“De her mennesker begår nogle forbrydelser dels mod andre mennesker og dels mod skibene, og derfor skal de selvfølgelig retsforfølges, fængsles og straffes,” siger Nick Hækkerup til Newspaq og tilføjer:
“Men hvis det ikke lykkedes, er det jo ikke sådan, at indsatsen er spildt, fordi vi jo får gjort havet mere sikkert. Vi får konfiskeret en masse våben og tilbageholdt pirater, og det er jo det der er vigtigt set fra rederiernes side.”
Pirater forsøgte 237 gange at kapre et skib sidste år. Det lykkedes dog kun 28 gange.
Der er i øjeblikket stadig to danske sømænd, som bliver holdt som gidsler i Somalia.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu