Rederiet J. Lauritzen tabte stort i første kvartal

16. maj 2013 15:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rederiet J. Lauritzen tabte stort i første kvartal
Billede mangler

Rederiet J. Lauritzen er fortsat ude i hård bølgegang. Rederiet har i året første tre måneder oplevet et fald i omsætningen på 27 mio. dollars til 153 mio. dollars, og driftsresultatet (EBIT) er i år et underskud på 12,7 mio. dollars mod et overskud på 11,9 mio. dollars i første kvartal 2012.

 

På bundlinien har rederiet indtil videre tabt 25,4 mio dollars – eller 145 mio. kr.  – hvor første kvartal 2012 gav et lille plus på 1,6 mio. dollars

“Den globale økonomiske og politiske usikkerhed og de vanskelige forretningsbetingelser for international skibsfart, der karakteriserede hele 2012, fortsatte ind i første kvartal 2013. EBITDA for første kvartal 2013 var på niveau med vore forventninger og lavere end i første kvartal 2012, men bedre end i fjerde kvartal 2012,” skriver rederiets adm. direktør Jan Kastrup-Nielsen i en kommentar til kvartalsregnskabet.

J. Lauritzen fastholder forventningen om et EBITDA-resultat for hele 2013 i størrelsesordenen 60-80 mio. dollars.

“Vi fastholder vore tidligere udmeldte forventninger om, at den økonomiske vækst vil blive afdæmpet i første halvdel af 2013. En række indikatorer tyder på, at den økonomiske vækst vil styrkes, som året skrider frem. Når den økonomiske vækst stiger, forventes også genopbygning af lagre at bidrage til at øge væksten i søtransporten,” skriver rederiet.

Men ser man på bundlinien for hele året forventer ledelsen et utilfredsstillende resultat i form af et dundrende underskud på mellem 75 og 100 mio. dollars – dvs. mellem 435 mio. og 580 mio. kr.

“Som følge af JL’s fortsatte bestræbelser på at tilpasse tonnageporteføljen kan yderligere salg af tonnage have en negativ indvirkning på resultatet for 2013, men samtidig forbedre JL’s likviditet,” hedder det.

Det er især Laurtizen Bulkers og Lauritzen Offshore, der har belastet gruppen i første kvartal

For Lauritzen Bulkers vedkommende er det svage tørlastmarked i slutningen af 2012 fortsatte ind i 2013, og spotmarkedet for handysize var i starten af året på et meget lavt niveau, mens raterne for handymax var udsat for et voldsomt fald. Resultat af primær drift var i år et underskud på 20,3 mio. dollars mod et overskud på 4,9 mio. i 2012.

Lauritzen Offshores driftsresultat er i år dykket til 3,8 mio. dollars fra 9,5 mio. i 2012. Resultatet var på niveau med forventningerne og afspejler, at JL’s aktiviteter inden for hotel- og servicefartøjer den 1. juli 2012 blev solgt til det delejede Axis Offshore.

Lauritzen Kosans driftsresultat er i år faldet til 2 mio. dollars fra 7,1 mio. sidste år. Nedgangen skyldes vanskelige markedsforhold, navnlig i Europa, og faldende afskibninger ud af Mellemøsten, primært som følge af fortsættelsen af sanktionerne mod Iran.

Lauritzen Tankers har derimod klaret sig ganske stærkt i første kvartal og har næsten fordoblet driftsresultatet til 6,5 mio. dollars.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu