ANNONCE

Redningsaktion på krydstogtskib stoppet

16. januar 2012 14:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Redningsaktion på krydstogtskib stoppet
Billede mangler

De brandmænd, der hen over weekenden har knoklet for at redde overlevende ud af krydstogtskibet Costa Concordia, har nu selv været nødt til at evakuere.
Det skete, da det næsten 300 meter lange skib pludselig flyttede sig.
“Det rykkede sig ni centimeter lodret og halvanden centimeter vandret. Vi evakuerede omgående. Det her er noget, vi har været bekymrede over,” siger talsmand Luca Cari til Reuters.
Brandfolkene ved endnu ikke, hvornår de kan fortsætte arbejdet.
“Aktionen er suspenderet. Vi er nødt til at holde øje med skibets stabilitet, og vi ved ikke, hvornår vi kan fortsætte aktionen,” siger Cari til Reuters.
Alt peger på, at det er skibets kaptajn, der bærer skylden for ulykken. Det bekræftede selskabet Costa Cruises til et pressemøde her til morgen.
“Selskabet vil stå ved kaptajnens side og give ham den nødvendige hjælp, men vi er nødt til at erkende fakta, og vi ikke løbe fra, at der er tale om en menneskelig fejl,” sagde Pier Luigi Foschi, direktør for Costa Cruises, til et pressemøde her til morgen.
Ulykken skete omkring kl. 22.00 fredag aften, da det store krydstogtskib ramte et klippeskær, hvorefter det kæntrede ved en sandbanke ved øen Giglio nord for Rom.
Skibet ligger nu på siden med en 70 meter lang synlig flænge.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu