Redningsmanden Sass skal genrejse regeringen

9. august 2013 17:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Redningsmanden Sass skal genrejse regeringen
Billede mangler

Efter en tur på »bagerste række« og en tid i den centrale rolle som gruppeformand blev det nu, Henrik Sass Larsen (S) fik mulighed for at få en plads i forreste række i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Her skal han ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, agere »redningsmand« for regeringen.

»Helle Thorning-Schmidt (S) har lagt sig voldsomt i teten for at få sin gamle løjtnant og allierede med i regeringen. Der er ingen tvivl om, at han skal spille en nøglerolle i forsøget på at få genrejst Socialdemokraterne og få genskabt forbindelsen til vælgerne inden næste folketingsvalg,« siger Thomas Larsen.

Socialdemokraten Sass Larsen må således siges at være inde i varmen igen, efter at en manglende sikkerhedsgodkendelse fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, i 2011 betød, at han ikke kunne blive en del af Helle Thorning-Schmidts ministerhold.

Han brugte allerede første dag som erhvervs- og vækstminister til at fastholde den kritik, som han som gruppeformand har fremført tidligere om, at det var »danmarkshistoriens største tyveri«, da VK-regeringen i 2009 lavede Bankpakke II og samtidig undlod at beskatte bankernes fremtidige kursgevinster, der kunne have sikret staten en milliardgevinst.

»Jeg ville have skruet sådan en bankpakke anderledes sammen. Det er der ingen tvivl om, og det ville Socialdemokraterne også i sin tid. Nu endte det der, vi har et forlig, og derfor kommer vi ikke til at lave om på det. Sådan er det,« sagde Henrik Sass Larsen, der også erklærede sig uenig med Danske Bank-topchefen Eivind Koldings syn på F1-lån.

Kolding har således sagt, at man bør forbyde dem, da det kan være med til at sikre soliditet.

»Jeg forstår ikke, hvorfor han har det synspunkt. Det afgørende er jo ikke, om du låner pengene til F1- eller F3-lån eller andet. Det afgørende er, hvilken kreditvurdering du giver de mennesker, som skal ned og låne pengene, for det kan gå galt for alle, hvis man lige pludselig overbelåner. Så det er der, man skal sætte ind,« sagde Henrik Sass.

Han fastslog dog, at han i dag har »et glimrende forhold« til bankerne og resten af den finansielle sektor.

Og der er tilsyneladende nok at tage fat på for den nye erhvervs- og vækstminister. Det er i hvert fald meldingen fra erhvervslivet.

»Henrik Sass Larsen bør bidrage til at forbedre produktiviteten i forlængelse af de forslag, der kommer fra regeringens Produktivitetskommission og de 20 topchefer i DIs Produktivitetspanel. Blandt andet er der behov for at se langt mere grundlæggende på den erhvervspolitiske regulering og myndighedernes betjening af erhvervslivet. Vi skal have gjort mere for at mindske byrder og bøvl for virksomhederne,« siger administrerende direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad i en kommentar.

Sass Larsen kaldte fredag sagen om PET-godkendelsen »en umulig situation«, der nu er »et lukket kapitel«, inden han om eftermiddagen fik overdraget Erhvervs- og Vækstministeriet fra Annette Vilhelmsen (SF), der gav ham en sikkerhedshjelm i gave.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu