Reform kan sende flere lejere på gaden

3. marts 2013 07:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Reform kan sende flere lejere på gaden
Billede mangler

Efter flere år hvor stadig danskere blev smidt på gaden på grund af manglende husleje, er kurven endelig vendt.

 

Men den positive udvikling kan hurtigt vende som følge af på den kommende kontanthjælpsreform. Sådan lyder advarslen fra både Lejernes Landsorganisation (LLO) og Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) ifølge Avisen.dk.

»Der er slet ingen tvivl om, at det kommer til at betyde flere udsættelser. Det er klart, at når man presser menneskers indkomst, fører det til, at flere får problemer med at betale lejen,« siger Jesper Larsen, der er cheføkonom i LLO, til netavisen.

Det er især forslaget fra regeringen om at sænke kontanthjælpen for de 25-29-årige fra 10.500 kroner til 6.700 kroner, der risikerer at sende flere på gaden.

Samtidig vil forslaget om at udvide forsørgerpligten til også at omfatte samboende kærestepar sandsynligvis få flere kontanthjælpsmodtagere til at flytte for sig selv. Dermed bliver kampen om at finde de få lejligheder, der er til at betale, endnu hårdere.

Socialforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, Louise Glerup Aner, bekræfter risikoen for flere udsættelser.

»Der er en risiko for, at en lavere kontanthjælp for unge kan betyde en stigning i antallet af udsatte lejere,« siger hun til Avisen.dk.

Med cirka 5800 kroner udbetalt efter skat er der kun råd til en meget lav husleje, hvis tingene skal løbe rundt for en enlig kontanthjælpsmodtager.

Ifølge LLO skal man efter husleje have cirka 4000 kroner hver måned, hvis man skal have til det mest nødvendige.

Tilbage er der 2800 kroner plus boligsikring, som typisk udgør 800 kroner. Dermed må husleje inklusiv forbrug højest være på 3600 kroner.

By- og boligordfører for Socialdemokraterne, Jan Johansen (S), medgiver over for Avisen.dk, at der er et problem og vil tage problemstillingen med videre i forhandlingerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu