Reform vil betyde 8.000 færre offentlige job

26. februar 2013 01:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Reform vil betyde 8.000 færre offentlige job
Billede mangler

Væksten i det offentlige forbrug næste år bliver 0,4 procent – et tal, der gradvist vil stige frem mod 0,75 procent i 2020, erfarer Politiken.

 

Det svarer til 4,5 milliarder kroner mindre til offentligt forbrug, end regeringen indtil nu har stillet danskerne i udsigt, vurderer økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet.

»Konsekvensen bliver klart en forringelse af velfærden. Dette her vil formentlig indebære omkring 8.000 færre offentligt ansatte. Og det er i tråd med regeringens dagsorden om at overføre ressourcer fra det offentlige til det private,« siger Bo Sandemann Rasmussen til Politiken.

Den tidligere formand for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard, er enig.

»Det siger sig selv, at der er færre penge til velfærd, end der ellers ville have været. Det er så en politisk beslutning, hvordan den reduktion skal fordeles blandt for eksempel skoler, ældre eller daginstitutioner til børn,« siger han.

Mandag aften sendte otte fagforbund for offentligt ansatte et åbent brev til statsministeren, hvor de advarer mod at lade en lavere offentlig vækst betale for skattelettelser til erhvervslivet, skriver Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu