Regering: Firma forklædte bevidst hestekød som oksekød

14. februar 2013 19:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regering: Firma forklædte bevidst hestekød som oksekød
Billede mangler

FRANKRIG: Den franske regering anklager forarbejdningsvirksomheden Spanghero for ganske bevidst at have solgt hestekød som oksekød.

 

Det oplyser landets forbrugerminister, Benoit Hamon, på baggrund af en politiundersøgelse, skriver Reuters.

»Det lader til, at det første led i kæden, som har mærket kødet »oksekød« var Spanghero. Efterforskningen viser, at Spanghero vidste, at kødet mærket oksekød kunne være hest. Der var en stærk mistanke,« forklarede han under et pressemøde.

Her påpegede han også, at det ikke kunne være gået den franske fødevarevirksomheds næse forbi, at det pågældende kød var væsentligt billigere end oksekød. Undersøgelsen viser ifølge ministeren, at Spanghero har skabt en profit på 4,1 millioner kroner på at sælge hestekødet forklædt som oksekød.

Spanghero nægter dog ifølge Reuters enhver anklage om, at firmaet bevidst skulle have fusket. Vi handlede i god tro, hævder virksomheden i en e-mail.

»Spanghero bekræfter at have bestilt oksekød og at vi er blevet forledt til at tro, at vi modtog oksekød. Vi har solgt, hvad vi troede var oksekød, der var korrekt mærket som oksekød i overensstemmelse med de europæiske og franske forskrifter,« står der i mailen.

Spangheros indvendinger lader dog ikke til at have overbevist den franske regering. Den franske fødevareminister Stephane Le Foll oplyser i hvert fald, at regeringen overvejer at tilbagekalde virksomhedens produktionstilladelse.

Hestekødsskandalen har ikke alene ramt Frankrig, men også flere andre lande i Europa, heriblandt Danmark. Ifølge den britiske avis The Observer er mafiabander fra Italien og Polen mistænkt for at have tjent formuer ved at sælge blandt andet hestekød som oksekød.

De kriminelle bander har angiveligt truet dyrlæger til at godkende kødet fra hestene som værende oksekød.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu