ANNONCE

Regering præsenteres mandag

2. oktober 2011 12:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regering præsenteres mandag
Billede mangler

Selvom flere medier lige siden lørdag har rapporteret, at Helle Thorning-Schmidt søndag klokken 18 var klar til at præsentere et færdigt regeringsgrundlag for danskerne, så trækkekr det ud. Regeringsgrundlaget præsenteres nu først mandag, skriver politikken.dk.
Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre er og blevet enige og derfor kan Helle Thorning-Schmidt som kongelig udnersøger søndag eftermiddag fortælle dronningen, at hun med støtte fra SF, R og Enhedslisten kan danne en regering,d er ikke møder op i Folketinget med et flertal imod sig.
Herefter er det den fungerende statsminister, lars Løkke Rasmussens tur til at besøge Amalienborg, hvor han ifølge Grundloven skal “rådgive regenten”.
Når det er gjort bliver Helle Thorning-Sc´hmidt igen kaldt til dronningen, hvor hun formelt bliver bedt om at danne regering.
Selve regeringsgrundlaget bliver præsenteret mandag – dagen hvor de nye ministre ligeledes skal udnævnes – så alt er klar til på tirsdag, hvor Helle Thorning-Schmidt som den første kvindelige statsminister nogen sinde i Danmark, kan åbne Folketinget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu