Regering vil undersøge »mord på Chavez«

12. marts 2013 20:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regering vil undersøge »mord på Chavez«
Billede mangler

VENEZUELA: Inden sin død af kræft i sidste uge lagde Venezuelas præsident ikke skjul på, at han mistænkte sine fjender – navnlig USA – for at have forgiftet ham.

 

Den mistanke deler Chavez’ regering, som ifølge Reuters nu vil indlede en officiel undersøgelse for at finde ud af, om præsidenten udviklede kræft som resultat af udenlandske agenters arbejde.

»Vi vil finde sandheden. Vores intuition siger os, at vores kommandør Chavez blev forgiftet af mørke kræfter, der ville have ham fjernet,« sagde fungerende præsident Nicolas Maduro i et interview med TV-stationen Telesur sent mandag aften.

Han fortalte videre, at man vil invitere udenlandske videnskabsmænd til landet for at deltage i undersøgelsen.

Hugo Chavez fik konstateret kræft i hoften i 2011 og gennemgik fire operationer og langstrakt kemoterapi, inden han i sidste uge døde af, hvad kilder ifølge Reuters angiver som metastaser i lungerne.

Nicolas Maduro, der er socialisternes kandidat til præsidentposten, vil endnu ikke sætte navn på, hvem han mistænker for at forgifte Chavez, men påpeger ifølge Telesur, at amerikanerne har laboratorier, hvor der udvikles sygdomme.

»Han havde en kræft, der brød alle normer. Alt synes at indikere, at de påvirkede hans helbred med de mest avancerede teknikker. Han havde den intuition fra starten,« siger Maduro ifølge Reuters til TV-stationen.

Det ventes, at den fungerende præsident vil slå stærkt på sin rolle som Hugo Chavez’ arvtager ved det kommende præsidentvalg.

Oppositionsleder Henrique Capriles levnes ikke mange chancer ved valget, hvor Maduro har hele statsapparatet i ryggen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu