ANNONCE

Regeringen ændrer ferieloven

31. januar 2012 21:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen ændrer ferieloven
Billede mangler

Det skal være slut med at spilde ferien på at være syg. Det bliver resultatet af en lovændring, som regeringen laver i ferieloven.
Det betyder helt konkret, at man får ret til erstatningsferie, hvis man bliver syg under sin ferie. Det er dog først efter den femte sygedag, at man ret til en erstatningsferie. Det vil sige, at hvis du ligger syg i de første 10 dage af din ferie, så får du ny ferie fra den sjette til og med den tiende feriedag.
Arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen fra SF, er meget tilfreds med ændringen.
“Det er yderst rimeligt, synes jeg. Forestil dig, at en mor ikke kan holde ferie med sin mand og børn fordi hun ligger syg i 14 dage. Det er klart, at det bliver en ekstra udgift for arbejdsgiverne, men det må de prøver at leve med,” siger han til Newspaq.
Ændringen sker som følge af et EU-direktiv, der er flere år gammelt, men som den tidligere regering ikke ønskede at indføre i dansk lovgivning.
Hos DA, ser man da heller ikke, at der er særlig stor grund til at implementere EU-direktivet i ferieloven. Det siger Finn Dreesen, der er ansættelsesretschef, til Newspaq
“Vi mener ikke, at det var nødvendigt at ændre på baggrund af EU-lovgivningen,” siger han og fortsætter:
“Vi har frygtet, at det er noget, der kunne misbruges. Så vi lægger vægt på, at når man ændrer loven, så sætter man samtidigt nogle mekanismer ind, så det ikke kan misbruges,” siger han.
Ifølge Eigil Andersen bliver det næppe et problem, da arbejdsgiverne har ret på at se en lægeerklæring, hvis folk melder sig syge under deres ferie.
Forslaget er ikke endeligt vedtaget, men der er flertal for at gennemføre ændringen, fortæller Eigil Andersen
Lovændringen skal efter planen træde i kraft ved starten på det nye ferieår den 1. maj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu