ANNONCE

Regeringen: Disse danskere kommer ikke hjem til jul

23. december 2020 08:26 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flyveforbuddet er blevet forlænget, så danskere fanget i for eksempel London, kommer ikke hjem til jul.

Regeringen: Disse danskere kommer ikke hjem til jul
The Journey is NOT on, burde der stå. I hvert fald ikke for fly fra UK. Foto: Scanpix

Det eksisterende flyveforbud for fly med afgang fra UK er blevet forlænget, så det nu gælder frem til den 24. december klokken 24. Det oplyser Transport- og boligministeriet i en pressemeddelelse natten til onsdag.

Meldingen fjerner derfor muligheden for, at de danskere eller andre bosat i England, Skotland eller Nordirland med planer om at holde jul i danmark, kan få opfyldt den drøm. De kan således ikke flyve ind i landet.

Det var med kort varsel, at flyveforbuddet blev indført midlertidig fra den 21. december klokken 10 og 48 timer frem. Det er altså nu blevet forlænget. Årsagen er fundet af en muteret coronavirus i det sydøstlige England og dermed også hovedstaden London.

Muteret virus kan have andre virkninger, og tidlige tests fra briterne viser, at denne variant ikke giver værre sygdomsforløb. Til gengæld smitter den efter sigende op mod 70 gange så meget som den primært kendte virusvariant.

– Lige nu er der stor usikkerhed om den nye mutation, og om hvorvidt rejsende fra England her i julen vil overholde en anbefaling om 10 dages selvisolation. På den baggrund er det sundhedsmyndighedernes anbefaling, at vi fastholder et flyveforbud, og derfor forlænger vi nu det gældende forbud med godt halvandet døgn, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

På grund af flyveforbuddet og indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien kom mange i klemme kort før jul, da det ikke lod sig gøre at komme ind i Danmark – såvel som en lang række andre lande på det europæiske kontinent. Danskere kom også i klemme, fordi Sverige har lukket for indrejse fra Danmark, hvor den muterede virus er fundet i 10 personer.

De skærpede indrejserestiktioner gælder ifølge Justitsministeriet fra den 25. december til og med den 3. januar. Dog undtages bestemte persongrupper som eksempelvis primære omsorgspersoner for mindreårige børn. De skal kunne fremvise en negativ Covid-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.

– I den her situation handler det om at begrænse antallet af personer i Danmark, der er smittede med den muterede virus, mest muligt. Derfor har vi besluttet at indføre skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien, udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu