Regeringen dropper at lette topskatten

13. august 2017 19:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Topskattelettelser bliver ikke en del af regeringens skatteudspil, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Regeringen dropper at lette topskatten
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) slår fast over for DR Nyheder, at regeringen ikke komemr med et udspil til sænkelse af topskatten. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix.

Der skal ikke forhandles om nye topskattelettelser i forbindelse med efterårets skatteforhandlinger.

Regeringens ambition om, at markant færre danskere skal betale topskat, opgives på ubestemt tid, og et forslag om at lette topskatten bliver ikke en del af det skatteudspil, som regeringen inden længe kommer med. Det oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til DR Nyheder.

– Vi erkender, at det er umuligt at overbevise de andre partier om, at det er virkelig effektivt at lette topskatten, siger Anders Samuelsen.

– Vi kommer med historisk store forslag til skattelettelser, men de kommer ikke til at inkludere topskat, siger han.

Anders Samuelsens tilbagetog på regeringens vegne kommer, efter at Dansk Folkeparti tidligere på ugen gjorde det klart, at partiet ikke på nogen måde ville være med til at lette topskatten – hverken ved at sænke procentsatsen eller hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat. Socialdemokratiet har ligeledes afvist at lette topskatten.

Stå fast

Lørdag opfordrede en række af Liberal Alliances egne lokalformænd dog Samuelsen til at stå fast og insistere på, at regeringens kommende skatteudspil skal indeholde et forslag om, at færre skal betale topskat.

Allerede før sommerferien vurderede Liberal Alliances partiformand dog, at det ville være nytteløst at spille ud med topskattelettelser, siger Anders Samuelsen.

I stedet vil regeringens udspil indeholde ”historisk” store skattelettelser.

– Vi synes, at vi skal samles om bordet og diskutere, hvad vi så kan finde ud af. Hvilke skatter kan vi så lette? Derfor rydder vi topskattespørgsmålet af bordet, og så fokuserer vi for eksempel på lettelser i skatten i bunden.

– Hvad kan vi gøre, når der er nogen, der siger, at de gerne vil være med til at lette skatten på biler. Hvad kan vi gøre der? Hvad kan vi gøre i forhold til afgifter? Så vi tager fat i en bred palet af skatter, som kan sænkes, og hvor vi kan samle et flertal, siger Anders Samuelsen.

Kilde: dr.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu