Regeringen er i mål på akutjob

12. februar 2013 19:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen er i mål på akutjob
Billede mangler

Regeringen har nået sit mål om 12.500 opslåede akutjob, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Tirsdag aften ligger antallet af opslåede akutjob på 12.731, og det glæder ikke overraskende Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

 

»Det viser, at de redskaber, regeringen har taget i brug, virker. Kort sagt. Det viser også, at den meget skingre kritik, som ikke mindst Venstre har stået bag, er faldet fuldstændig til jorden,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Mens offentlige virksomheder har været flittige til at slå i alt 8.756 akutjob op, så halter det noget for de private firmaer. Her var målet, at der skulle slås 7.500 akutjob op, men på nuværende tidspunkt tegner de private virksomheder blot for 3.744 jobopslag, der er særligt målrettet de langtidsledige. Magnus Heunicke mener dog ikke, at det bør give anledning til kritik af de private virksomheder.

»Det er på tide at rose både de offentlige og private virksomheder, for at udvise samfundssind midt i krisetiden. Det er for tidligt at drage den konklusion, at de private ikke har gjort nok,« siger han og påpeger, at målet for akutjobbene oprindeligt først skulle have været indfriet til sommer.

»Nu har vi passeret det allerede nu. Og jeg er sikker på, at de private virksomheder også vil nå deres andel,« tilføjer Socialdemokraternes politiske ordfører.

Han betegner akutjobordningen som en succes, selvom der har været kritik fremme af, at mange af de opslåede akutjob ikke går til langtidsledige.

»Det er lykkedes os at skabe mere end 12.500 jobåbninger målrettet den gruppe af langtidsledige, som ellers ville blive ramt af de kortere dagpenge. De jobåbninger, som de ikke kunne finde før, dem kan de så finde nu. Det har selvfølgelig ikke betydet, at alle jobåbninger så er blevet besat af en langtidsledig. Det var der heller ingen, der regnede med. Men de har fået muligheden, og mange af dem er faktisk kommet ind på arbejdsmarkedet«, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu