Regeringen: Fortsat lovligt med købesex

21. november 2012 16:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen: Fortsat lovligt med købesex
Billede mangler

Et forbud mod købesex er blevet lagt i graven på anbefaling af Straffelovrådet.
 
Det skal stadig være lovligt at købe sig til sex. Det har regeringen med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen besluttet onsdag.
 
– Regeringen har desuden besluttet af følge Straffelovrådets anbefaling om ikke at indføre et forbud mod købesex, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.
 
– Straffelovrådets undersøgelse viser, at et forbud mod købesex ikke kan forventes at føre til et fald i prostitutionen eller i udnyttelsen af prostituerede, men tværtimod må forventes at have negative konsekvenser for de prostituerede, hedder det.
 
Betænkningen fra Straffelovrådet henviser til Sverige og Norge, hvor et forbud mod købesex har vist sig vanskeligt at håndhæve og derfor ingen effekt har haft.
 
Flere regeringspolitikere, heriblandt SF’s tidligere formand, udenrigsminister Villy Søvndal, har argumenteret for et forbud mod købesex på hjemmesiden www.tagstillingmand.dk.
 
Her siger Villy Søvndal, at “et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt”.
 
Morten Bødskov siger til DR, at regeringen i stedet vil opgradere indsatsen mod menneskehandel og forstærke den socialpolitiske indsats.
 
Straffelovrådet opfordrer desuden til en skærpelse af straffen for seksuelt at udnytte en person i hjælpeløs tilstand.
 
– Jeg synes, at det er fornuftigt at se på hårdere straffe for at udnytte et offer seksuelt, hvis offeret er i en hjælpeløs tilstand – for eksempel på grund af bevidstløshed eller stærk beruselse, udtaler justitsministeren i pressemeddelelsen.
 
Morten Bødskov fremhæver desuden Straffelovrådets forslag om at betragte et seksuelt forhold til et barn under 12 år som voldtægt.
 
Justitsministeren vil senere sende Straffelovrådets 900 sider lange rapport til høring med henblik på fremsættelse af lovforslag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu