ANNONCE

Regeringen genindfører gruppeprøver

23. december 2011 10:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen genindfører gruppeprøver
Billede mangler

Regeringen genindfører fra næste skoleår muligheden for at gå til gruppeprøver og gruppeeksamener på alle niveauer fra folkeskolen til universiteterne.
Inden da vil elever, studerende, institutioner, aftagere og censorer bliver hørt om, hvordan reglerne for gruppeprøver- og eksamener indrettes bedst muligt. For alle prøver gælder, at bedømmelsen skal være individuel.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) glæder sig til at komme i gang.
“Jeg er glad for, at vi nu sætter gang i en proces for at få genindført en prøveform, som har været efterspurgt på uddannelserne, siden den tidligere regering besluttede at fjerne den i 2005,” siger han.
Målet er at udvikle eksamensregler, der gør uddannelserne bedre.
“Vi vil spørge de studerende og de andre interessenter, hvad de savner i de nuværende eksamensformer og høre deres bud på nye regler. Dialogen skal være med til at afklare, om der for eksempel skal sættes et loft over antallet af deltagere i en gruppe, og om de studerende skal have retskrav til at gå til individuel eksamen. Det er også vigtigt, at aftagersiden høres, for de ved, hvilke kompetencer blandt de færdiguddannede der efterspørges,” siger Morten Østergaard.
Allerede til januar vil Morten Østergaard gennemføre de første dialogmøder.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) glæder sig til at få genindført muligheden for gruppeprøver.
“Det er vigtigt, at gruppeprøver igen kan bruges som én blandt mange prøve- og eksamensformer. Prøve- og eksamensformerne skal afspejle virkelighedens arbejdsmetoder,” siger Christine Antorini.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu