Regeringen: Grønlandsk minelov overholder FN-konventioner

23. januar 2013 03:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen: Grønlandsk minelov overholder FN-konventioner
Billede mangler

Storskalaloven er i overensstemmelse med alle konventionerne i FNs Arbejdsorganisation, fastslår Beskæftigelsesministeriet.

 

– Såvel den danske som den grønlandske regering er af den opfattelse, at storskalaloven er i overensstemmelse med rigets internationale forpligtelser over for ILO, herunder kernekonventionerne om foreningsfrihed og retten til at føre kollektive forhandlinger, fremgår det af notatet ifølge avisen.

Til Politiken siger advokat i arbejdsret med speciale i Grønland Henrik Karl Nielsen dog, at notatet og regeringens konklusioner er »letkøbt« og »postulerende«.

– Argumentationen er til dumpekarakter. Storskalaloven freder en udenlandsk overenskomst mod at blive angrebet af den danske og den grønlandske model. Og det strider mod konventionerne. Når du sætter for eksempel strejkeretten ud af kraft, betragter ILO det som et alvorligt anslag mod organisationsfriheden, siger han.

Omvendt betragter selvstyreformand Kuupik Kleist (IA) notatet som en blåstempling fra regeringen.

– Nu har vi endnu en gang fået bekræftet, at storskalaloven er medholdig i forhold til alle konventioner, siger Kuupik Kleist til Politiken.

Fra Enhedslistens grønlandsordfører Finn Sørensen (EL) er kritikken dog skarp. Han mener, at regeringen uberettiget »frikender sig selv«.

– Så let slipper de ikke. Og det tror jeg godt, de selv ved, siger Finn Sørensen til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu