ANNONCE

Regeringen i overraskende miljø-kovending

29. november 2011 16:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen i overraskende miljø-kovending
Billede mangler

Regeringen udskyder nu overraskende indførslen af den nye NOx-afgift.
Planen var, at staten efter nytår skulle hentet 300 millioner kroner fra den nye afgift på luftforurening. Det skulle ske ved at hæve afgiften til 25 kroner for at lukke giftige partikler ud i luften.
Men nu vender regeringen på en tallerken og udsætter afgiften med et halvt år. Det sker efter bøn fra erhvervslivet, der skal bruge mere tid på at få nedbragt luftforureningen.
“Vi har lyttet til de høringssvar, der har været. Her har virksomhederne givet udtryk for, at man har brug for mere tid til at få købt de filtre og udstyr, der skal til for at få nedbragt udslippet af luftforurening,” siger skatteordfører i SF, Jonas Dahl.
Nu skal virksomhederne først betale den øget afgift til sommer, når udsættelsen er udløbet.
NOx-afgiften har været stærkt kritiseret for at presse et kriseramt erhvervsliv. Jonas Dahl holder dog fast i, at afgiften bliver indført.
“Når det halve år er udløbet, så falder hammeren. Vi holder fast i, at vi vil indføre afgiften for at værne om miljøet. Men jeg vil godt sige, at det er meget positivt, at virksomhederne nu selv giver udtryk for at ville gøre en større indsats for at begrænse luftforurening,” lyder det fra skatteordføreren.
Han afviser, at udsættelsen skyldes, at erhvervslivet har kritiseret NOx-afgiften for at koste arbejdspladser.
Over for Nordjyske har Socialdemokraternes Rasmus Prehn foreslået, at NOx-afgiften erstattes af et øget flyafgift. Det skal ske for at redde arbejdspladser på virksomheder, der føler sig presset af afgiftsstigninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu