ANNONCE

Regeringen indkalder til nye forhandlinger

19. april 2020 09:28 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Regeringen, repræsenteret ved social- og indenrigsminister Astrid Krag, vil forhandle om nye initiativer for sårbare og udsatte grupper.

Regeringen indkalder til nye forhandlinger
Et mål kan blandt andet være at forbedre forholdene for isolerede ældre på plejehjemmene. Arkivfoto: Scanpix

De særligt udsatte er særligt udsatte under den nuværende corona-krise i Danmark.

Det gælder ældre, udsatte danskere og andre sårbare grupper.

Derfor indkalder regeringen, ved social- og indenrigsminister Astrid Krag nu til forhandlinger, der skal skabe nye initiativer for sårbare og udsatte grupper.

Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Vil hjælpe de svageste med at være de stærkeste

Ifølge Astrid Krag hænger det sammen med, at man for tiden beder – som Mette Frederiksen har udtrykt det – de svageste mennesker i samfundet om at være de stærkeste.

Det, mener ministeren, betyder, at fællesskabet bør gøre mere, for at hjælpe de udsatte:

– Lige nu beder vi de svageste mennesker i vores samfund om at være de stærkeste. Det mener jeg forudsætter, at fællesskabet gør mere for at afbøde den pris, de betaler for det. Grupper som udsatte børn, mennesker med handicap og hjemløse har stadig ikke samme adgang til at se familie og venner eller deltage i de fællesskaber, hvor de normalt får en hjælpende hånd. Nogle har nedsat immunforsvar og skal fortsat være ekstra påpasselige. Udsatte børn i sårbare familier vil stadig kunne opleve et voksende pres. Derfor vil jeg nu forsøge at få bred opbakning til en række initiativer, der skal hjælpe disse grupper godt igennem de kommende måneder, siger Astrid Krag til ministeriets hjemmeside.

Tidligere initiativer på området omfatter blandt andet en hjælpepakke til sociale organisationer, en børnepakke til de organisationer, der hjælper udsatte børn, og akut coronastøtte, og forlænget nødovernatning til hjemløse.

Det ventes, at de kommende forhandlinger vil omfatte lignende tiltag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu