Regeringen investerer ti milliarder i vækstplan i 2014

26. februar 2013 11:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen investerer ti milliarder i vækstplan i 2014
Billede mangler

Regeringen vil skabe vækst og øge konkurrenceevnen ved markante investeringer startende med ti milliarder kroner næste år og stigende til 15 milliarder kroner i 2020.

 

Det kom frem, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), flankeret af finansminister Bjarne Corydon (S), skatteminister Holger K. Nielsen (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), tirsdag præsenterede regeringens konkurrenceevnepakke, Vækstplan DK.

»Vi vil gøre det mere attraktivt at investere i danske virksomheder og private arbejdspladser. Danmark skal i arbejde, og tilliden til fremtiden skal tilbage,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Det vil der i første omgang blive afsat fire milliarder kroner til i 2014. Et beløb, der stiger til cirka ti milliarder kroner i 2020. Og der vil ske en gradvis nedsættelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

»Initiativerne vil konkret og mærkbart gøre det mere attraktivt at investere i danske virksomheder både her og nu og i de kommende år. Desuden løfter vi de offentlige investeringer og sikrer endnu bedre uddannelse,« fortsætter statsministeren.

Vækstplanen indeholder tre langsigtede reformspor, der skal skabe 150.000 arbejdspladser frem mod 2020.

Under det konkrete initiativ »Bedre vilkår for danske virksomheder« fjerner regeringen også kørselsafgifter for lastbiler, og spildevandsomkostningerne for store virksomheder sænkes.

Derudover vil regeringen øge de offentlige investeringer med to milliarder kroner i 2014 stigende til fire milliarder kroner i 2020. Det drejer sig blandt andet om investeringer i yderområder ved bygningsfornyelse og en forøgelse af investeringerne i renovering af almene boliger med fire milliarder kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu