Regeringen: Kbh-Aalborg på tre timer

1. marts 2013 12:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen: Kbh-Aalborg på tre timer
Billede mangler

Regeringen vil med en ny plan for den kollektive trafik, Togfonden DK, gennemføre togrejser på én time mellem landets fire største byer.

 

»Det er ikke en dårlig dag at være transportminister. Det, regeringen vil , er at løfte den kollektive trafik, så den kan klare en større del af danskernes behov,« sagde transportminister Henrik Dam Kristensen (S) på fredagens pressemøde i Statsministeriet, hvor han flankeret af tre ministerkolleger fremlagde regeringens plan.

Den indebærer blandt andet en gennemførsel af den såkaldte »timemodel«, som har som mål, at der skal være bare en times togrejse mellem Danmarks største byer. Det vil sige, at det kun skal tage en time at komme fra København til Odense, fra Odense til Aarhus og fra Aarhus til Aalborg – og dermed skal det kun tage bare tre timer fra Aalborg til København mod de nuværende fire og en halv time.

»Timemodellen gavner ikke kun de store byer. Rigtig mange byer vil få gavn af muligheden for moderne el-tog og et sammenhængende banenet med hurtigere tog. Timemodellen åbner også perspektiver for bedre betjening på de kortere rejser – for eksempel mellem Vejle og Aarhus,« lyder det i en pressemeddelelsen fra transportministeren.

Modellen vil også betyde, at det vil tage en time i tog at komme fra Odense til Esbjerg.

Realiseringen kræver omfattende renoveringer af det danske tognet, herunder en ny dobbeltsporet højhastighedsbane over Vestfyn, en ny jernbanebro over Vejlefjord og nye jernbanestrækninger i Østjylland. Derudover planlægger regeringen omfattende elektrificering af jernbanenettet.

»Det en historisk forbedring. Det er noget, passagererne i hverdagen vil komme til at mærke,« sagde transportministeren.

Folketingets partiet vil »i den nærmeste fremtid« blive indkaldt til forhandlinger om regeringens plan, oplyser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu