Regeringen løfter sløret for kontanthjælpsreform

6. januar 2013 08:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen løfter sløret for kontanthjælpsreform
Billede mangler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger, det er urealistisk at spare tre milliarder kroner. Dermed øger hun afstanden til Venstre.
 Af Berlingske Nyhedsbureau
 
Målet med kontanthjælpsreformen er ikke at spare penge. Målet er at forhindre kommende generationer i at blive fanget på samfundets laveste ydelse.
 
Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Morgenavisen Jyllands-Posten søndag, hvor hun løfter sløret for regeringens kommende reform.
 
– Alt, der forbedrer økonomien, er et gode. Men det er ikke det, der driver os i denne reform. Det, der driver os, er nødvendige, socialpolitiske forbedringer, siger Mette Frederiksen til avisen.
 
Mette Frederiksen vil ikke sætte tal på reformens bundlinje endnu, men Jyllands-Posten erfarer fra regeringskilder, at det kan ende med mindre end en milliard kroner til statskassen årligt i 2020.
 
Venstre, som skal være med til at lave reformen, vil spare tre milliarder kroner. Dermed øger beskæftigelsesministeren afstanden til oppositionspartiet.
 
– Jeg har ikke set noget troværdigt bud på, hvordan man skulle nå hen til tre milliarder kroner, siger Mette Frederiksen til Morgenavisen Jyllands-Posten.
 
Finansordfører Peter Christensen (V) kalder det »useriøst«, hvis der ikke spares nok til, at regeringens egen 2020-plan hænger sammen.
 
– Mette Frederiksen kan lægge hovedet på skrå, alt det hun vil, men det er en spareøvelse, og det er det også for regeringen. Det er en falsk modsætning, når hun siger, at hun vil spare, fordi hun er god ved folk, men så snart vi vil spare, så er det, fordi vi er onde mennesker, siger Peter Christensen til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu