Regeringen og EL indgår aftale om social dumping

8. november 2012 13:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen og EL indgår aftale om social dumping
Billede mangler

Aftalen skal sikre en øget indsats mod social dumping.
 
Regeringen har sammen med Enhedslisten indgået aftale, der skal sikre en øget indsats mod social dumping. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.
 
Aftalen er forhandlet på plads i kanten af de samlede finanslovforhandlinger, der også ser ud til at ende med en aftale med Enhedslisten.
 
Aftalen giver blandt andet Arbejdstilsynet lov til at udstede straksbøder til udenlandske firmaer, der ikke overholder dansk lov.
 
I sidste uge fortalte beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at regeringen ville fortsætte kampen mod udenlandske firmaer, der ikke overholder reglerne og derfor kan underbyde danske firmaer – såkaldt social dumping.
 
Hun ville således sætte øget fokus på blandt andet udenlandske byggefirmaer og rengøringsfirmaer samt vognmandsfirmaer, der kører ulovligt med gods i Danmark.
 
– Jeg vil understrege, at udenlandske virksomheder generelt er meget velkomne her i Danmark, sagde ministeren, og fortsatte:
 
– Men det har været alt for let for et mindretal at snyde med de danske regler. Dansk erhvervsliv skal ikke være genstand for unfair konkurrence fra dem, der ikke spiller efter reglerne.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu