Regeringen roser kommunernes økonomiske ansvarlighed

21. marts 2013 12:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen roser kommunernes økonomiske ansvarlighed
Billede mangler

Kort forinden regeringens udspil til en vækstpakke, indgik regeringen en aftale med KL om kommunernes økonomi for 2014, som lægger op til et lavere udgiftsloft. Aftalen er blevet mødt med kritik fra flere borgmestre, men hos økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er aftalen et tegn på, at kommunerne er begyndt at tage et stort medansvar for landets økonomi.
»Vi har måttet acceptere, at vores serviceramme for næste år samlet set bliver to milliarder kroner lavere end vores budgetter, og det accepterer vi selvfølgelig ikke med vores gode vilje. Vi har i kommunerne gennem flere år leveret vores bidrag til genopretningen af dansk økonomi. Men den trafik må stoppe nu. Der er ikke mere at komme efter,« siger Erik Nielsen (S), formand for KL og borgmester i Rødovre Kommune.

 

Margrethe Vestager anerkender kommunernes arbejde, men fastslår, at »omstruktureringer og ændrede opgavefordelinger er et arbejdsvilkår«.

»Både økonomiaftalen for 2013, inklusiv tillægsaftalen i januar, og vores fælles forståelse for næste års økonomiaftale, bygger på økonomisk ansvarlighed. Kommunerne har siden 2009 stået på mål for omstruktureringer i et hidtil uset omfang, og det er et arbejdsvilkår for kommunerne og vil være det i årene fremover,« siger ministeren.

Erik Nielsen håber, at der fortsat vil følge investeringer med, når regeringens visioner om en modernisering af kommunestyret skal realiseres.

»Til regeringen vil jeg sige: De mange omstillinger, vi står over for, når vi skal udnytte mulighederne med ny velfærdsteknologi og øget digitalisering, kræver enorme investeringer de kommende år. Vi er nødt til at få gjort noget ved det ophobede behov for investeringer i blandt andet skoler, dagsinstitutioner og andre bygninger,« siger Erik Nielsen og tilføjer:

»Derfor skal regeringen huske, at der skal være penge til anlæg i kommunerne, ikke bare i 2014, men i årene fremover.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu