ANNONCE

Regeringen skifter mening: Disse børn skal ikke afsted

13. april 2020 19:49 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nu har regeringen ændret sin beslutning efter massiv kritik mandag.

Regeringen skifter mening: Disse børn skal ikke afsted
Regeringen skifter kurs og vil alligevel lade børn, der har en coronasmittet i familien, blive hjemme fra skole og daginstitution efter påske. Det oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Foto: Philip Davali/Scanpix

Når skoler og daginstitutioner åbner igen efter påske, skal børn med personer i familien, der er smittet med coronavirus, alligevel ikke møde i skole eller i daginstitution. Det har regeringen besluttet, oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

– Mange har været usikre på, om der er taget de rette forholdsregler, når skolerne og dagtilbud igen åbner på onsdag. Det gælder særligt spørgsmålet, om børn skal møde i dagtilbuddet eller skolen, hvis en i hjemmet er smittet med Covid-19. Den usikkerhed tager regeringen nu konsekvensen af, siger Magnus Heunicke.

Sundhedsstyrelsens anbefaling har hidtil været, at man som udgangspunkt godt kan komme i dagtilbud eller skole, selv om en person i husstanden er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Den nye melding fra sundhedsministeren kommer, efter at flere af landets kommuner har oplyst, at de ville trodse den retningslinje fra Sundhedsstyrelsen og lade børn med en coronasmittet i familien få lov at blive hjemme.

Trodser Sundhedsstyrelsen

Sådan lød det tidligere mandag aften fra blandt andet Aalborg Kommune, Aarhus Kommune og Odense Kommune. Københavns Kommune oplyser desuden, at det er en klog beslutning, og børne- og ungdomsborgmesteren vil undersøge, om det skal udspille sig lige vel i landets største kommune.

Børn- og ungerådmand i Odense Susanne Crawley Larsen (R) bekræfter i en pressemeddelelse udsendt mandag aften, at kommunen anbefaler, at børn med coronaramte familiemedlemmer ikke møder op.

– Det er vigtigt for hele genåbningen af Danmark, at forældre de kommende dage sender deres børn i dagtilbud og skole med tryghed i sindet. Med vores anbefaling af, at børn i familier med COVID-19 bør blive hjemme, sikrer vi det, siger hun.

Forsigtigt

– Der gælder en række strenge krav til rengøring, hygiejne og selvisolation, når der er coronasmittede i hjemmet. Det kan være rigtigt svært netop for familier med mindre børn, og vi har forståelse for, at der er mange, der er utrygge om den situation, siger Magnus Heunicke i meddelelsen.

– Derfor har vi i regeringen ud fra et forsigtighedsprincip truffet den beslutning, at børn, der bor i husstand med en person, der er coronasmittet, ikke skal møde i skole eller dagtilbud.

Godt halvdelen af landets kommuner er klar til at åbne de første institutioner fra onsdag, viser en rundspørge foretaget af Kommunernes Landsforening. Resten følger senest mandag den 20. april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu