Regeringen slås om betaling på hospitaler

7. april 2012 13:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen slås om betaling på hospitaler
Billede mangler

Hober kronerne sig op på bankkontoen, skal det være rarere at være indlagt på hospitalet.
Regeringenspartiet De Radikale lægger nu op til, at rige skal kunne købe sig til bedre forhold, når de er syge. Eksempelvis skal penge give ret til blandt andet internet i sygesengen og enestuer, mod at de syge med overskud i økonomien selv betaler for mad og overnatning.
“Vi vil gerne se en omlægning af den brugerbetaling, vi har i dag. Og så er det jo klart, at hvis det skal være billigere et sted, er det nødt til at være dyrere et andet. Der, tror vi, at man kan arbejde med nogle modeller, som for eksempel er indtægtsreguleret,” siger De Radikales sundhedsordfører Camilla Hersom til Newspaq.
De Radikale peger således på, at mere brugerbetaling på hospitalerne til gengæld skal gøre det billigere at gå til tandlægen.
Hos regeringspartiet SF er man åben for en diskussion om emnet, men man afviser, at der skal være et A og B-hold, når danskerne indlægges på hospitaler.
“Det er vigtigt at holde sig for øje, at vi fastholder nogle universelle velfærdsydelser, som netop gør, at vi uanset pengepungens størrelse kan få den rigtige behandling på sygehuset,” siger partiets sundhedsordfører Jonas Dahl til Newspaq.
En Megafonmåling for TV 2 og Politiken viser, at 60 procent af befolkningen er helt eller delvis enige i, at de offentlige ydelser i højere grad bør målrettes familier og personer med lave indkomster.
“Vi har en befolkning, der samlet set mener, at de helt grundlæggende ydelser skal ikke afgøres af ens pengepung, men også, at vi er der, hvor vi er nødt til at se på, hvordan vi kan prioritere midlerne mest muligt,” mener Camilla Hersom.
Også regeringspartneren Socialdemokraterne afviser at ændre i brugerbetalingen, skriver Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu