Regeringen udskyder forslag om udskældt gebyr

27. februar 2012 21:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen udskyder forslag om udskældt gebyr
Billede mangler

Regeringen udskyder udskældt gebyr
Regeringen har valgt at udskyde lovforslaget, der vil fordyre udenlandske magasiner betragteligt.
Regeringen har valgt at udskyde en ændring i momsloven, der ville gøre oversøiske blade og magasiner meget dyrere, end de er i dag oplyser Skat.
Forslaget indebærer et importgebyr på 160 kroner og moms for 7,50 kroner for alle blade og magasiner, der er trykt uden for EU. Det ville få et blad der normalt kan købes for 30 kroner til at stige med omkring 500 procent i pris, og dermed lande omkring 200 kroner.
Forslaget var i sin tid fremstillet af VK-regeringen og overtaget af den nye regering, der vælger at udskyde lovforslaget, fortæller skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).
“Der er rejst spørgsmålstegn ved, om det gebyr, som Post Danmark opkræver i de tilfælde, hvor magasiner sendes enkeltvis fra steder uden for EU direkte til privatpersoner i Danmark, er i overensstemmelse med internationale regler. Det er der brug for nu at undersøge, og derfor har regeringen besluttet at udskyde lovforslaget,” siger han.
Det har nemlig aldrig været meningen, at de udenlandske magasiner skulle blive så dyre, som de nu tegnede til.
“Regeringens intention har aldrig været at gøre de udenlandske magasiner uforholdsmæssigt dyre, men alene at sikre ens konkurrencevilkår for virksomhederne. Derfor vil vi nu se på, om håndteringen af momsopkrævningen i forbindelse med import kan ske på en mindre omkostningstung måde,” siger skatteministeren

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu