Regeringen udskyder kontanthjælpsforhandlinger

15. april 2013 22:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen udskyder kontanthjælpsforhandlinger
Billede mangler

Det var ventet, at regeringen mandag aften skulle forhandle flere centrale elementer på plads i den kontanthjælpsreform, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) gennem længere tid har barslet med. Men sent mandag aften oplyser Beskæftigelsesministeriet, at forhandlingerne er udskudt til et endnu ikke fastlagt tidspunkt, men håbet er, at forhandlingerne kan genoptages i løbet af de kommende dage.

 

Det var oprindeligt planen, at der skulle forhandles fra klokken 17, men forhandlingerne er gennem aftenen løbende blevet udskudt, og nu ligger det fast, at der ikke forhandles videre i aften.

Mette Frederiksen (S) ønsker ikke at kommentere det udskudte møde. Dagen gennem har ledende SFere og flere fra oppositionen være til møde, men der har ikke været reelle forhandlinger alle partier mellem.

»Vi sidder der og venter og venter. De siger, de er i gang med at regne. Men hvad regner de på. Det er ret irriterende, synes jeg godt nok,« siger arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær (K) om de udskudte forhandlinger.

Det er partierne Venstre, De Konservative, Socialdemokratiet, Danske Folkeparti og Det Radikale Venstre samt SF, der står bag det nuværende kontanthjælpsforlig »Flere i Arbejde« fra 2002. SF er dog først trådt ind i forligskredsen efter, at de kom i regeringen i 2011.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu