ANNONCE

Regeringen vil give erhvervslivet klimarabat

6. februar 2012 12:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen vil give erhvervslivet klimarabat
Billede mangler

Regeringen med klimaminister Martin Lidegaard (R) i spidsen skærer 750 mio. kr. i klimaforhandlingerne, så de samlede udgifter blot lander på 3,9 mia. kroner.
Det fremgår af et notat, som Klimaministeriet har udsendt til Folketingets klimaordførere.
Dermed står det klart, at de forlydende fra forhandlinger, som verserede fredag eftermiddag, er korrekte.
Enhedslisten glæder sig over, at regeringen fastholder målet om, at reducere landets C02-udspil med 35 procent i 2050, men peger på, at det er uacceptabelt, at det private erhvervsliv i udspillet ser ud til at få en klækkelig rabat.
“Enhedslisten insisterer på, at erhvervslivet skal være med til at betale for omstillingen til vedvarende energi. Derfor kan vi ikke acceptere, at regeringens nye udspil betyder, at erhvervslivet slipper 600 millioner billigere end i VK-regeringens energiudspil, mens de almindelige borgere skal betale 700 millioner kroner mere,” skriver Per Clausen, energiordfører for Enhedslisten, i en mail til Newspaq.
Af notatet fremgår det, at virksomhederne skal betale 300 kroner per ansat i afgift. Tidligere lagde regeringen op til 800 kroner per ansat. Det betyder, at erhvervslivet samlet set slipper med 600 mio. kroner. Tidligere lagde regeringen op til, at virksomhederne skulle bidrage med 1,2 milliarder kroner.
Udspillet vil, hvis det gennemføres, som det ser ud nu, koste en gennemsnitlig husstand 1.400 kroner. Det er 300 kroner mere, end den tidligere regering lagde op til i sin Energistrategi 2050.
Hvis Enhedslisten skal stemme for en aftale, kræver det derfor, at almindelige familier slipper billigere, påpeger Per Clausen.
“Enhedslisten vil i forhandlingerne arbejde for at reducere de almindelige forbrugeres udgifter og vil lægge særlig vægt på at reducere udgifterne for forbrugere med et lavt energiforbrug eller sikre kompensation til forbrugere med lave indkomster,” lyder det fra ordføreren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu