Regeringen vil hæve aldersgrænse for adoption

16. april 2012 09:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen vil hæve aldersgrænse for adoption
Billede mangler

Når den ældste i et parforhold fylder 41, er det i dag for sent for parret at adoptere et barn.
Men aldersgrænsen ligger for lavt, mener socialminister Karen Hækkerup (S), som vil hæve grænsen med to år, så det er muligt at ansøge om at adoptere et barn, inden den ældste partner fylder 43 år.
“Jeg vil gerne give lidt mere tid til de par, der går i overvejelser om adoption og måske er i behandling for barnløshed. Tiden begynder at blive knap ved de 40 år, og mange tvinges af tiden til at tage en beslutning. Her vil jeg gerne give to år mere,” siger socialministeren, som sender forslaget til høring i Folketinget i dag, til Jyllands-Posten.
Karen Hækkerup ønsker i øvrigt at ændre på reglerne for godkendelse.
“I dag holder en godkendelse i tre år, og så skal forældrene igennem møllen igen og risikerer at ende bagerst i køen. Det har der været utilfredshed med, og det kan jeg sådan set godt forstå. Derfor forlænger jeg levetiden på en godkendelse til fire år,” siger socialministeren.
Direktør i DanAdopt, som skaber kontakt mellem udenlandske adoptivbørn og danske forældre, Marianne Wung-Sung, er positivt stemt over for forslagene. Hun peger dog på, at de kommende adoptivforældre med de nye regler kan blive op mod 48 år gamle, og at det er for gammelt for flere af de lande, vi adopterer børn fra.
“Mange af de lande, vi adopterer fra, har skærpede regler omkring alder, så det er ikke kun et spørgsmål om, hvad vi fra dansk side synes er rimeligt,” siger Marianne Wung-Sung til Jyllands-Posten og fortsætter:
“Jeg tror, at 48-årige vil blive opfattet som bedsteforældre i mange lande. Der er få lande, som vil formidle et lille barn til ansøgere, der er over 45 år.”
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu