Regeringen vil øremærke barsel til mænd

29. februar 2012 17:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen vil øremærke barsel til mænd
Billede mangler

Mænd skal til puslebordet og skifte bleer og ikke tilbringe barnets første måneder på jobbet.
Regeringen offentliggør nu sin handlingsplan for ligestilling i 2012. Et af punkterne er mere lige vilkår for nybagte forældre.
“Når vi kigger på fordelingen af barsel imellem mødre og fædre er det tydeligt, at det stadig oftest er mødre, der tager det primære ansvar. Vi ved fra undersøgelser, at når mødre først har taget den store del af barselenk er det typisk også dem, der fortsætter med at have det primære ansvar,” siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R).
Når nybagte forældre skal fordele barslen, er det i overvældende grad den nybagte mor, der bliver hjemme med baby. Blot 7,7 procent af den samlede barsel står mænd for.
Regeringen vil nu øremærke op til tre måneder af den samlede barsel til de nybagte fædre.
“Jeg er sikker på, at det vil have en sneboldeffekt på en masse andre ting også. Vi skal have skabt et nyt mindset, hvor vi ikke pr automatik forudsætter, at mødre er bedre forældre end fædre,” siger ministeren.
Danskere med selvstændig virksomhed bliver ofte taberne, når der skal afholdes barsel. Nu peger regeringen på, at en ny obligatorisk barselsudligningsfond skal sikre selvstændige tid med børnene.
Partierne bag barselsudligningsordningen skal nu sammen med regeringen forsøge at skrue en ny ordning sammen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu