Regeringen vil reducere SUen

4. januar 2013 06:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen vil reducere SUen
Billede mangler

Ifølge centrale kilder vil regeringen fjerne eller halvere det ekstra studieår, de studerende i dag kan bruge til forlængelse af studiet.
 Af: Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
 
Til foråret vil regeringen fremlægge en omfattende reform, hvor det vil fremgå, at den vil skære i uddannelsesstøtten til de studerende, erfarer Politiken.
 
Ifølge avisen vil ingen tale til citat, men oplysninger fra centrale kilder blandt både folketingspolitikere og embedsmænd peger på en fjernelse eller halvering af det ekstra studieår, som studerende i dag kan bruge til forlængelse af studietiden.
 Læs også: Studerende støtter indhug i SUen
 
Desuden vil regeringen beskære SUen for unge på ungdomsuddannelser, så de ikke kan få støtte til et ubegrænset antal uddannelser, skriver Politiken fredag.
 
Dansk Folkeparti er ikke begejstret for tanken om at beskære det ekstra studieår.
 
– Det giver ikke mening bare at sparke til unge under uddannelse. Regeringen skulle hellere starte med at se på systemerne og ikke mindst kulturen på de videregående uddannelser, siger partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) til avisen.
 
Heller ikke Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerende Fællesråd, synes, det er en god idé.
 
– At beskære det ekstra studieår vil virke stik mod hensigten. Det vil gøre det nødvendigt for studerende, der er blevet forsinket i deres uddannelse, at arbejde endnu mere, siger han til Politiken.
 
Regeringen har bebudet, at en SU-reform skal bidrage med to milliarder kroer årligt til statskassen via besparelser på SUen og ved flere skatteindtægter, hvis de studerende kommer hurtigere igennem uddannelsessystemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu