Regeringen vil skabe flere grønne arbejdspladser

12. marts 2013 11:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringen vil skabe flere grønne arbejdspladser
Billede mangler

Regeringen er nu klar med en vækstplan for vand og miljø, der skal fastholde og skabe nye arbejdspladser inden for det grønne område.

 

»Over 50.000 danskere arbejder i virksomheder, der laver vand-, bio- og miljøløsninger. Det er et område, hvor vi har markante styrker,« siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse.

»Vækstplanen vil bidrage til, at vi kan fastholde og skabe både udviklings- og produktionsarbejdspladser i Danmark,« siger hun.

Det vurderes, at der er et potentiale på »flere tusinde arbejdspladser« på de grønne områder set over en årrække.

Vækstplanen er udarbejdet af Erhvervs- og Vækstministeriet og Miljøministeriet og rummer i alt 40 initiativer fordelt på fem indsatsområder; vandløsninger, biobaserede løsninger, ressourceeffektivitet, affald og renluftsløsninger.

Bag initiativerne ligger målsætningen om, at Danmark skal være et centrum for effektive og intelligente løsninger på verdens vandudfordringer. Desuden skal Danmark være førende inden for viden, teknologi og produktion i en bæredygtig bioøkonomi.

»Danmark skal være et foregangsland og udstillingsvindue for ny miljøteknologi. Vi skal stimulere teknologiudviklingen og inspirere resten af verden til at købe dansk,« siger miljøminister Ida Auken (SF) i pressemeddelelsen.

»Derfor opretter vi grønne margueritruter, så udenlandske repræsentanter og investorer kan blive ført rundt i hele landet og præsenteret for de mange løsninger, som danske forskere og virksomheder har udviklet, eksempelvis inden for klimatilpasning og rensning af spildevand,« siger Ida Auken.

Blandt øvrige initiativer i planen kan nævnes, at der i samarbejde med kommuner og virksomheder skal udvikles nye teknologier, der kan skabe renere luft i byerne. Desuden indgår det i vækstplanen, at forskning og uddannelse inden for det grønne område skal styrkes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu