ANNONCE

Regeringen vil undersøge svigt i sexssager

20. januar 2012 07:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringen vil undersøge svigt i sexssager
Billede mangler

Den seneste tids mange nye sager om sexovergreb begået mod børn, får nu regeringen til at hive de gamle sagsmapper på familierne frem.
Nærmere betegnet nedsætter socialminister Karen Hækkerup et hurtigarbejdende ekspertudvalg, der skal kigge politi og kommuner efter i sømmene for deres håndtering af sexovergreb mod børn. Det skriver Jyllands-Posten.
“Det gør mig jo ked af det og vred, at der er børn som oplever at skulle leve i familier, hvor de bliver udsat for sådan nogle overgreb, fordi der ikke bliver grebet ind, og der ikke bliver handlet, som der skal,” siger ministeren til Newspaq,
Hun mener, at der skal ske en kulturændring, og at det skal være slut med forklaringer om, at sagsbehandlerne har travlt, eller at der er dårlig økonomi.
“Det nytter ikke noget at skubbe økonomi eller store sagsbunker foran sig. Det her handler om, hvordan man håndterer de sager, man sidder med, og der viser historien os efterhånden, at den ene sag efter den anden er blevet forkert håndteret,” siger Karen Hækkerup.
Eksperterne skal finde ud af, hvad der er galt med det nuværende system, og de skal vende tilbage med et sæt anbefalinger inden maj.
Det skal også undersøges, om der er sket en stigning i antallet af sager, eller om der alene er flere, der bliver opdaget.
Desuden skal Ankestyrelsen sættes til at gennemgå de gamle sager om misbrug af børn for se, hvem der har ansvaret. Hvis der viser sig et mønster, kan det bruges til at undgå lignende fejl fremover, mener ministeren.
Formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, kalder ministerens tiltag ‘glimrende’, fordi der ifølge hende er brug for forbedringer af både reglerne og den kommunale indsats.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu