Regeringens bagland imod offentlighedslov

21. april 2013 03:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringens bagland imod offentlighedslov
Billede mangler

En rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget blandt 288 lokalformænd fra Socialdemokratiet, de Radikale og SF, viser, at tre ud af fire er imod regeringens offentlighedslov.

 

»Som valgt politiker på de mest betydende poster skal man vide, at man konstant er under lup. Jeg er bange for, at muligheden for at kigge magthaverne i kortene forsvinder,« siger Ib Hedegaard Sørensen (S), formand i Rudersdal Kommune, til avisen.

Valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet mener, at undersøgelsen tyder på, at regeringen er ude af trit med sit politiske bagland.

»… og det er alvorligt, fordi det kommer midt i en række andre politiske tiltag, hvor regeringspartierne jokker godt og grundigt på deres kernevælgere og deres ønsker,« siger han.

Kritikken får dog ikke regeringspartierne til at fjerne forslagene om, at dokumenter, som bliver udvekslet mellem ministerier og deres styrelser samt korrespondancer mellem ministre og resten af Folketingets medlemmer, bliver undtaget fra aktindsigt.

»Kritikken gør indtryk, men vi står bag den politiske aftale, som består af et bredt flertal i Folketinget,« siger retsordfører Karina Lorentzen (SF) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu