Regeringens vækstplan skal skabe 150.000 private job

26. februar 2013 11:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringens vækstplan skal skabe 150.000 private job
Billede mangler

Med sin nye vækstplan kommer regeringen dansk erhvervsliv i møde. En række skatter og afgifter lettes for at sætte skub i danske virksomheders investeringer, fortalte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde sammen med sine økonomiske ministre for kort tid siden.

 

»For det første vi vil sikre markante lettelser for erhvervslivet, så det bliver mere attraktivt at skabe virksomhed i Danmark og investere i Danmark. For det andet vil regeringen øge aktiviteten i samfundet gennem nye offentlige investeringer, og for det tredje vil regeringen styrke danskernes uddannelsesniveau,« sagde Thorning.

Vækstplanen, der er en opdatering af regeringens 2020-plan fra maj sidste år, letter dansk erhvervsliv for afgifter og skatter for ti milliarder kroner. Blandt andet nedsættes selskabsskatten gradvist fra 25 til 22 procent over de kommende år – noget som har skabt stor røre i det socialdemokratiske bagland.

»En lavere selskabsskat vil sætte gang i virksomhedernes investeringer, det vil tiltrække investeringer, og flere lande omkring os har allerede sat selskabsskatten ned,« sagde statsministeren.

Også en række energiafgifter bliver lettet, herunder afgiften på spildevand. Desuden forsvinder afgiften på vægtbaseret emballage.

Hele gildet skal betales af en mindre offentlig vækst. I stedet for den planlagte vækst på 0,75 procent frem mod 2020, skal stigningen i det offentlige forbrug nu holdes nede på 0,6 procent.

»Vi gør Danmark klar til at gribe opsvinget, efterhånden som de internationale konjunkturer kommer til at vende. Vi finder pengene primært ved en lidt mindre offentlig vækst i de kommende år. Vi skruer ned for stigningstaksten. Nulvækst er ikke løsning, vores model er god,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu