Regeringens vælgere er særligt kræsne

27. juni 2012 08:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regeringens vælgere er særligt kræsne
Billede mangler

Det var højst overraskende, da regeringen i sidste øjeblik forseglede en skatteaftale med Venstre og de Konservative. Lige for næsen af Enhedslisten.
Ifølge Finansministeriets pressemeddelelse samme aften var aftalen ‘historisk bred’.
Og selvom det er indskrevet i regeringsgrundlaget, at der skal gøres op med blokpolitikken så ser det ud til, at vælgerne stadig er på flugt fra regeringspartierne. Det skriver Ugebrevet A4.
Og nye tal, der er indsamlet af YouGov for Ugebrevet A-4 viser da også, at S-R-SF-vælgerne er det sværeste at tilfredsstille. De ser nemlig helst, at både Enhedslisten såvel som blå blok repræsenteret i de politiske aftaler, der laves.
Blandt vælgerne i de øvrige partier ser man helst, at der laves smalle aftaler. Måske bedre kendt som den såkaldte blokpolitik.
I følge Valgforsker og professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet, sætter det pres på regeringen i forhold til den kommende finanslov.
– Regeringens vælgere bakker op om, at man arbejder bredt. Blokpolitikken er ikke løsningen for regeringen. Så det drejer sig om at få en finanslov hjem til efteråret, som får både Enhedslisten og de borgerlige til at stemme ja.
SF’s politiske ordfører Jesper Petersen bakker op om vælgernes krav, selvom det ikke altid er muligt.
– Vi ønsker brede politiske løsninger, der holder længe. Det kan bare ikke altid lade sig gøre, og det tror jeg godt, at vælgerne ved. Men vi har netop lavet trafikaftale med både Enhedslisten og Dansk Folkeparti, og vi lavede finanslovsaftale med Enhedslisten, og nu skatteaftale med Venstre og Konservative, siger han.
65 procent af de, der vil stemme på Socialdemokraterne, foretrækker den superbrede model, mens det for SF’s vælgeres vedkommende er 58 procent. Blandt de radikales vælgere er det 53 procent.
Hos Konservative vælgere er det kun 12 procent, som ønsker, at regeringen indgår aftaler med både Enhedslisten og partierne i blå blok. 84 procent vil helst have Enhedslisten ud af de store aftaler.
81 procent af Venstres vælgere deler dette synspunkt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu