Regeringsløfte giver svendene noget at rive i

6. marts 2013 11:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringsløfte giver svendene noget at rive i
Billede mangler

»Vækstplan DK« er endnu ikke stemt igennem i Folketinget, men et af punkterne i regeringens konkurrenceevnepakke har allerede haft en effekt.

 

Løftet om at genindføre boligjobordningen har givet renoveringslystne danskere blod på tanden, kan medlemmerne i byggeriets interesseorganisation Dansk Byggeri mærke.

»En række medlemmer har allerede på nuværende tidspunkt fået henvendelser fra forbrugere, der ønsker at placere ordrer, og det har betydet, at en række af de svende, som virksomhederne måtte afskedige, da regeringen afskaffede ordningen, er blevet ansat igen. Så det har allerede haft en positiv beskæftigelsesvirkning,« siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri.

Han regner med, at effekten af boligjobordningen, når eller hvis den bliver gennemført, vil have lige så stor effekt som sidste år, hvilket vil sige 5.000 ekstra beskæftigede i byggebranchen.

Regeringens »Vækstplan DK« er endnu ikke vedtaget, men Lars Storr-Hansen mener trygt, at boligejerne kan sætte skub i diverse byggeprojekter med en forventning om, at der er penge at spare, da ordningen ventes at blive indført med tilbagevirkende kraft.

»Der er ikke rigtig nogen, der har talt mod boligjobordningen, så vi forventer, at det bliver stemt hjem. Og regeringen har indikeret, at ordningen får virkning allerede fra 1. januar 2013, så der bør ikke være den store risiko,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Hvis boligjobordningen bliver videreført i sin hidtidige form, vil en forbruger have mulighed for at trække 15.000 kroner af arbejdslønnen til håndværkerne fra i skat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu