Regeringspartierne uenige om sultestrejkende fanger

22. januar 2013 08:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regeringspartierne uenige om sultestrejkende fanger
Billede mangler

Regeringspartierne uenige om sultestrejkende fangere, mens SF finder det urimeligt, at fangerne i Statsfængslet Østjyllands sikrede afdeling ikke ved, hvornår de skal lave mad, vurderer Socialdemokraterne, at det er i orden.

 

– Jeg synes, det er fornuftigt af myndighederne at tage de sikkerhedsmæssige hensyn. Hvis Kriminalforsorgen har vurderet, at der er så stor risiko for, at de her kriminelle planlægger flugt, hvis de kan forudse deres rutiner i morgen, så støtter vi op om den vurdering, siger retsordfører Ole Hækkerup (S) og pointerer, at disse kriminelle er »nogle af dem, du ikke vil møde«.

Syv fanger fra fængslet, der ligger uden for Horsens, nægter i øjeblikket at spise, fordi de mener, at manglen på rutiner er dybt utilfredsstillende. De sultestrejkende indsatte vil have sat hverdagen mere i system.

Og i modsætning til hos Socialdemokraterne møder de indsatte forståelse hos SF.

– Der kan være gode grunde til, at de ikke får at vide, hvornår de skal på gårdture, hvis de planlægger at flygte. Men når det handler om madlavning, har jeg svært ved at se, hvordan det indgår i en samlet sikkerhedsvurdering. Derfor vil jeg opfordre til, at fængslet går i dialog med de indsatte. Alternativt kan de gå til Ombudsmanden, som kan undersøge sagen, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører (SF).

Netop Ombudsmanden peger også de Radikale på som en mulighed, hvis fangerne er utilfredse. Han kan afgøre, om de får en passende afsoning, mens politikerne ikke bør være dommere.

– Det er svært fra Christiansborg at finde ud af, hvad der er op og ned i den enkelte sag, så jeg synes, vi skal blande sig udenom, siger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

På den anden fløj hos de Konservative er der intet til overs for de indsattes »ynk og klynk«.

– Det er et rent sikkerhedsmæssigt anliggende. Det er nogle af de allerværste fanger, vi har siddende her, og hvis man er så utilfreds med de forhold, skulle man have tænkt over det, inden man lavede kriminalitet, siger retsordfører Tom Behnke (K).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu