ANNONCE

Region køber svømmebriller som beskyttelse

24. marts 2020 06:56 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er mangel på værnemidler, som kan beskytte mod coronavirus, og region har indkøbt alternativer.

I Region Syddanmark er der mangel på særligt mundbind og ansigtsvisir, og for at beskytte sundhedspersonalet mod coronavirus har regionen indkøbt svømmebriller.

Det skriver Jyllands-Posten.

– Vi må tænke alternativt og kigge andre steder hen. Vi har f.eks. købt en masse svømmebriller, og vi har også kig på fyrværkeribriller som alternativer til de mere klassiske visirer, siger regionens direktør Kurt Espersen.

Virus skal ind i kroppen gennem slimhinderne. Det kan være mund, næse og øjne, som derfor også helst skal beskyttes.

Den seneste tid er der blevet advaret om mangel på mundbind og andre værnemidler i sundhedsvæsnet og ældreplejen.

I weekenden måtte Lægemiddelstyrelsen, som under coronaudbruddet har fået ansvar for værnemidler, derfor opfordre landets hospitaler til at spare så meget som muligt på håndsprit og ansigtsmasker.

En alvorlig situation

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), lægger heller ikke skjul på, at der er mangel på værnemidler til landets sundhedspersonale.

– Over hele landet er situationen omkring værnemidler alvorlig. Derfor er der også brug for, at vi sparer mest muligt på værnemidlerne uden at gå på kompromis med hverken patienterne eller medarbejdernes sikkerhed,« siger Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, til Jyllands-Posten.

Mandag eftermiddag oplyste Lægemiddelstyrelsen, at en del af Danmarks industri vil blive omstillet til produktion af værnemidler.

– Vi er i fuld gang med at trykke virksomheder blidt på maven og skubbe døre ind, så vi kan få en national produktion i gang af nogle af de værnemidler, vi mangler i øjeblikket, siger Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen, til Jyllands-Posten.

Hærges af tyverier

Hospitaler i hele Danmark har i den seneste tid kunnet melde om episoder, hvor folk har stjålet værnemidler for forgodtbefindende.

Blandt andet på Randers Regionshospital, hvor tyve byttede håndsprit ud med vand:

– En person havde tømt spritbeholderen og hældt vand i den i stedet. Sådan noget gør mig vred, for det kan jo være farligt for alle andre, sagde regionsdirektør Jonas Dahl da og fortsatte:

– Hvis en ansat tror, at personen har desinficeret sine fingre, men den så ikke har det, kan smitten jo bæres ind andre steder.

Danske hospitaler har også indført skærpet kontrol ved indgangene, lige som politiet runderer ved dem oftere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu