Regionalt ansatte har fået »kriseforlig«

22. februar 2013 21:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Regionalt ansatte har fået »kriseforlig«
Billede mangler

Ligesom de kommunalt ansatte kan de omkring 120.000 offentligt ansatte i regionerne se frem til en »mager« lønstigning på 1,97 procent over de kommende to år, oplyser både FOA og Socialpædagogerne.
Forliget er indgået mellem Danske Regioner og de fire parter fra arbejdstagersiden: Sundhedskartellet, Akademikernes Centralorganisation, FOA og forhandlingsfællesskabet KTO.

 

»Jeg er glad for, at vi er nået til enighed. Det så lidt svært ud undervejs, og det er et kriseforlig. Det er beskedne lønstigninger, og det er beskedne ændringer, der kommer til at ligge i forliget,« siger forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Samme melding kommer fra formanden for Socialpædagogerne, Benny Andersen.

»Forliget er helt parallelt med det, vi har indgået med KL. Så på samme vis kan vi sige, at det er godt, vi nu har en aftale. Men der er ikke det store at skrive hjem om,« siger Benny Andersen i en pressemeddelelse.

Alligevel er der også gode elementer i forliget, understreger socialpædagogernes formand.

»Vi har aftalt en række tiltag, der vil være med til at udvikle de regionale arbejdspladser. Tiltag, der kan styrke fagligheden og kvaliteten i kerneydelserne. Der er desuden lavet en aftale om kønsmainstreaming af overenskomsterne, et redskab, der skal støtte bestræbelserne for større grad af ligeløn. Og så har vi også her bevaret reguleringsordningen. Det, mener jeg, er rigtig godt for den offentlige sektor,« siger Benny Andersen.

Forhandlingerne trak ud, selv om forhandlingsleder for KTO, Anders Bondo Christensen, tidligere fredag gjorde klart, at parterne var nær et forlig, og at der kun var mindre knaster, der skulle høvles af.

Ifølge FOA drejede det sidste knudepunkt sig om, hvorvidt ledergrupper skal have retten til at vælge tillidsrepræsentanter. Aftalen blev, at ledere med beslutnings- og indstillingsret i forhold til personale og budgetter ikke er valgbare som tillidsrepræsentanter for andre ledergrupper, som de er overordnede ledere for.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu