ANNONCE

Regioner skylder disse borgere millioner

25. januar 2021 19:11 | Af: Newsbreak.dk

Kvinde som fik blodprop af p-piller har vundet principiel sag ved Højesteret, og nu skal 8500 sager om patienterstatning gennem nye beregninger

Regioner skylder disse borgere millioner
Dommen kan koste danske regioner penge. Genrefoto.
Citathistorie: Kommunen.dk.

Højesteret har afsagt en principiel dom i en sag om erstatning til en ung kvinde, som for 10 år siden fik en blodprop af p-piller, og nu skal op imod 8500 afgørelser om patienterstatning genberegnes. Det skriver Kommunen.dk.

Region Hovedstaden har vurderet, at sagen kan koste regionen 59 mio. kr. og føre til øgede udgifter til erstatning i årene fremover i størrelsesordenen ni mio. kr. hvert år.

De fire andre regioner har endnu ikke regnet så konkret på konsekvensen af Højesteretsdommen, men alle erkender overfor Kommunen.dk, at det vil komme til at koste dem både tid og penge.

Skønsmæssigt drejer det sig om 2500 sager fra Region Hovedstaden og omkring 1500 sager i hver af de fire andre regioner.

Sagens kerne er, hvornår der skal lægges renter på erstatningen til patienten, og Højesteret slår fast, at Patienterstatningen skal tilkende renter til erstatningsberettigede patienter fra et væsentligt tidligere tidspunkt end hidtil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu