ANNONCE

Regionsmedarbejder død efter corona-vaccine

20. marts 2021 10:44 | Af: Ritzau Fokus

To blev indlagt med alvorlige symptomer

To ansatte i Region Hovedstaden blev indlagt med alvorlige symptomer inden for 14 dage efter AstraZeneca-vaccination.

Den ene er afgået ved døden, oplyser regionen i en mail til Ekstra Bladet.

– Region Hovedstaden kan bekræfte, at to af vores medarbejdere er blevet indlagt med henholdsvis symptomer på blodprop i hjernen og hjerneblødning. Den ene er ulykkeligvis afgået ved døden, skriver Region Hovedstaden.

Regionen påpeger i mailen, at symptomerne giver mistanke om mulige bivirkninger fra vaccinationen. Den har indberettet begge forløb til Lægemiddelstyrelsen, så de kan blive undersøgt nærmere.

AstraZeneca er en af tre vacciner, der er taget i brug i Danmark.

Sat på pause

I øjeblikket er brugen af AstraZeneca-vaccinen dog midlertidigt sat på pause, efter at der fordelt over en række lande har været tilfælde af blodpropper blandt vaccinerede.

Det vides endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropperne. Det er ved at blive undersøgt.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har gentagne gange sagt, at vaccinen er sikker, og at fordelene ved den opvejer ulemper.

Danmark indstillede 11. marts midlertidigt brugen, efter at en 60-årige kvinde i Danmark var afgået ved døden. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den 60-årige ikke blandt de to ansatte, regionen beretter om.

Der er dermed tale om to separate indberetninger om dødsfald.

Det har ikke været muligt for avisen at få oplysninger om medarbejdernes køn og alder. Det fremgår ikke, hvornår personerne blev vaccineret eller indlagt, eller hvornår den ene afgik ved døden.

Læs også: Her er bivirkningerne ved AstraZenecavaccinen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu