Kender du de særlige regler der gælder på motorvejen? Ellers kan blive en dyr køretur!

8. juni 2018 06:01 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der findes en række regler på motorvejen, det er værd at kende, da det både vil køre din køretur mere sikker og mere lovlig. Det er heldigvis ikke så svært at huske reglerne.

Har du styr på alle regler på motorvejen, eller har du brug for en genopfrisker og finde ud af, hvornår du skal bruge dit blinklys, hvornår du må overhale højre om (for det må du), og hvornår du skal bruge bilens lange lys?

Hvis du ved præcist, hvilke regler på motorvejen, der refererer til de tre eksempler ovenover, behøver du ikke læse videre, men hvis du er i tvivl om ovenstående, eller har brug for at huske, hvordan du skal reagere på en udrykning, vil vi anbefale dig at klikke dig gennem galleriet til denne artikel.

I galleriet kan du se præcist, hvilke regler på motorvejen, du skal overholde, når du kører bil. På den måde undgår du misforståelser og lovovertrædelser. Du kommer til at køre mere sikkert, og du slipper for at få en dum bøde og et klip i dit kørekort for at overtræde færdselsloven.

Du skal i den forbindelse huske, at du risikerer at miste dit kørekort, hvis du bryder loven. Det kan selvfølgelig altid generhverves, men hvis du virkelig bryder loven, risikerer du at blive mødt med en ubetinget frakendelse.

God tur.

Fakta

Så mange har vi

Det er Vejdirektoratet, der har navngivet de danske motorveje. Her er de alle listet opdelt efter landsdel.

Jylland:

Frederikshavnmotorvejen, Hirtshalsmotorvejen, Thistedgrenen, Nørresundbygrenen, Kridtsvinget, Ådalsmotorvejen, Mariendalsmøllemotorvejen, Nordjyske Motorvej, Århus Syd Motorvejen, Østjyske Motorvej, Messemotorvejen (2017), Herningmotorvejen, Silkeborgmotorvejen, Djurslandmotorvejen, Midtjyske Motorvej, Holstebromotorvejen (færdig 2018), Esbjergmotorvejen, Taulovmotorvejen, Sønderjyske Motorvej, Sønderborgmotorvejen.

Fyn:

Fynske Motorvej, Svendborgmotorvejen.

Sjælland:

Helsingørmotorvejen, Hillerødmotorvejen, Lyngbymotorvejen, Motorring 3, Frederikssundmotorvejen (ikke færdigbygget), Motorring 4, Holbækmotorvejen, Kalundborgmotorvejen (færdig 2025), Øresundsmotorvejen, Amagermotorvejen, Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Sydmotorvejen.

Kilde: Wikipedia.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu