ANNONCE

Reglerne for bilskrotning ændres radikalt

10. december 2019 08:55 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det hele skulle gerne blive mere sikkert. Det hele bliver også mere digitalt.

Reglerne for bilskrotning ændres radikalt
Reglerne for skrotning af biler ændres fra 1. januar 2020. Foto: Scanpix/Erik Jepsen.

Hvis du i 2020 skal skrotte en bil, kan du langt hen ad vejen gøre det hjemmefra. Miljøstyrelsen skriver, at processen for skrotning af biler bliver digitaliseret med virkning fra 1. januar 2020.

Det nye system har navnet Digitalisering af Udbetaling og Skrotningsattest (DUS), og målet med systemet er at gøre det lettere og mindre risikabelt at skrotte biler i fremtiden.

Artiklen fortsætter under videoen 

Når det nye system er trådt i kræft, kan du via Borger.dk ansøge om at få din bil skrottet. Når du herefter har fået bilen afmeldt, og afleveret hos en godkendt ophugger, er det bare at vente på, at du får din skrotpræmie indbetalt på din NemKonto.

Et mere sikkert system

Det er Dansk Producentansvars System (DPA-system), der har udviklet det nye system. Johnny Bøwig, direktør i DPA-system, fortæller FDM, at det nye system blandt andet skal sikre borgeren mod at blive snydt.

– Fordi hele processen fra årsskiftet bliver digital, er det nemt at tjekke, om køretøjet er afmeldt i Motorregistret, og hvem der er registreret som bilens sidste ejer. På den måde minimeres risikoen for snyd med skrotningsgodtgørelsen, og de godkendte autoophuggere kan nu koncentrere sig om deres kerneopgave – nemlig at bortskaffe bilerne miljømæssigt forsvarligt, siger Johnny Bøwig til FDM.

Du slipper nok ikke for det digitale

Hvis man er typen, der sværger til papirarbejde og ikke gider sidde foran en computer mere end højst nødvendigt, ja så er der ikke så meget andet at gøre end at bide i det sure æble.

Miljøstyrelsen skriver, at de analoge skrotningsattester bliver definitivt afskaffet 1. januar 2020.

Det betyder også, at du får mulighed for at ansøge om at få bilen skrottet hos din ophugger. Forskellen er bare, at du nu logger på Borger.dk fra en computer hos ophuggeren, før processen kan sættes i værk.

Dermed kan du kun slippe for at gøre din del af arbejdet, hvis du er fritaget for digital selvbetjening. Miljøstyrelsen skriver, at borgere, der er det, kan få oprettet sagen af ophuggeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu